Твоя вкус

Закуската не може да чака

Понеделник сутрин е и вие отново нямате достатъчно време да се приготвите за работа, а какво остава за хапване? Време е да ви напомним всеизвестната фраза: „Закуската е най-важното хранене за деня“. Тялото ви има нужда от гориво, за да даде силен старт на деня ви. Хората, които не пренебрегват закуската, се хранят по-здравословно, те са по-активни и по-енергични.

И не само! Закуската ви помага да сте в перфектна форма. Тя активира и ускорява метаболизма – процеса, който превръща храната в енергия. Когато той се задейства, тялото започва да гори калории. Също така тези, които не си похапват сутрин, компенсират с повече лакомства през деня или пък с двойно по-обилен обяд.

Изборът на правилната закуска също не е за пренебрегване. Тя трябва да е богата на зърнени храни, фибри и протеини, които спомагат за концентрацията и засилват паметта. В комбинация с плод или зеленчук, този на пръв поглед незначителен навик може да понижи стреса и да подобри настроението.

Има и още. Проучвания на „Харвард“ показват, че дневна доза от 23 г фибри намалява риска от сърдечен удар с близо 23% при жените и цели 36% при мъжете. Сутрешният им прием има благоприятно влияние дори и върху най-нездравословно хранещите се.

Изводът е, че колкото по-балансирано се храните, толкова по-добре ще се чувствате. Независимо колко забързано е ежедневието ви, време за „Мюсли“ с фреш или пък бисквитки „Роден край“ с чаша мляко винаги има.

Започнете от днес. Не оставяйте закуската да чака!

Виж още интересни статии

Искате да споделите Вашата рецепта с Престиж? Това е мястото!

Изпратете ни рецепта
Изпратете ни рецепта
 

Нови продукти

НЕобикновени Бисквити Ная Какао 200г

НЕобикновени Бисквити Ная Какао 200г

Прясно от фабриката на „Престиж“

» Научи повече

По твой вкус

История за вафлите

История за вафлите

» Научи повече
© Всички права запазени „Престиж 96“ АД

Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
 
Top