Още

Още

За компанията

Завод на Престиж-96

За нас

Историята ни започва на 17 януари 1996 година във Велико Търново, когато двама млади български предприемачи Антон Танев и Георги Георгиев създават фирма "Престиж-96".

Защо Престиж?

Престиж е синоним на авторитет и добро име. Ние заставаме с името си зад нашите продукти като гаранция за високо качество и чудесен вкус.

Защо 96?

Първата производствена серия беше точно 96 вафли, а днес произвеждаме милиони вафли и бисквити всяка година.

Така вече почти две десетилетия създаваме любимите вкусове на България, като непрекъснато проучваме предпочитанията на нашите потребители и се вслушваме в съветите им. Ние в ‚Престиж-96“ споделяме постоянен стремеж за просперитет, иновация, качество и съвършенство.

Портфолиото ни се състои от богата гама бисквити, вафли и сухи пасти, представени от марките ХиперСпокоТрояНаяТраяна, Роден крайМиражПрестиж, Насладки и Prestige Müsli. Всяка от тях развиваме с цел да предложим на своите потребители разнообразие от вкусове и високо качество.

През 2012 година „Престиж-96“ промени собствеността си и днес контролният пакет от акции се притежава от водещите международни инвестиционни фондове  TRG Management LP и Stage Capital.

Благодарение на всичко това с годините успяхме да се наредим сред най-големите производители на захарни изделия в страната и извън нея. Продуктите ни присъстват в пазарите на повече от 25 държави по света, а броят им продължава да се увеличава.

Производство и качество

Следваме иновациите и непрестанно инвестираме в тях. През октомври 2013 г. отвори врати изцяло новата ни производствена база, разположена на площ от 28 400 м². Тя се отличава с модерни и високо технологични производствени линии, както и с иновативна складова система. Контролът на качеството се осъществява на няколко специализирани нива чрез лаборатории за изследване на физико-химични и органолептични индикатори. Разполагаме с професионално оборудване за микробиологичен анализ и провеждане на множество изследвания, проучвания и тестове на нови продукти.

Производствена база

Производствена база на "Престиж-96" АД


Складово стопанство и лаборатория на "Престиж-96" АД

В реализирането на този проект вложихме 30 млн. лева – инвестиция, с която заслужихме признанието „Инвеститор на годината” за 2012 г.

„Инвеститор на годината” за 2012 г. Грамота „Инвеститор на годината” за 2012 г.

Не закъсня и  отличието в конкурса „Сграда на годината“. За архитектурата, разположението, обществената полза, интериора и дизайна си през 2012 г. производствената база спечели първа награда в категория „Производствени сгради“.

Сграда на годината 2012 - грамотаНаграда Сграда на годината

Като дългогодишен лидер на пазара ние се стремим да оправдаем доверието на потребителите си, като гарантираме устойчиво високо качество на всички свои изделия.

За да постигнем това, нашите служители тестват многократно продуктите на всички етапи от тяхното производство - от подбирането на най-висококачествените суровини до тяхното пакетиране. И за да бъдем сред най-добрите, компанията ни е сертифицирана по ISO 22000: 2005, ISO 9001: 2015, IFS and HALAL.

 

Нови продукти

Престиж чаени бисквити 364г

Престиж чаени бисквити 364г

Прясно от фабриката на „Престиж“

» Научи повече

По твой вкус

Ябълково изкушение

Ябълково изкушение

» Научи повече
© Всички права запазени „Престиж 96“ АД

Уеб дизайн и програмиране M3 Communications Group, Inc.
 
Top